Fri frakt ✓

Leverans inom 3-5 vardagar ✓

Över 125 000 sålda produkter ✓

14 dagars full returrätt ✓

Vanliga frågor

Q: Hur fungerar en hållningskorrigerande tröja?
Hållningskorrigerande kläder är utformade för att stimulera muskelminnet och för att förbättra medvetenheten om kroppens hållning. Beroende på vilket hudområde det rör sig om finns det mellan 20 000 och 80 000 nervreceptorer per kvadratcentimeter hud som gör det möjligt att känna och reagera på beröring, tryck och temperatur. Dessa nervändar skickar signaler till hjärnan vilket leder till att spända muskler slappnar av, samtidigt som de mer inaktiva musklerna stimuleras och kontraheras.

De hållningskorrigerande kläderna hjälper till att skapa ett konstant flöde av information fram och tillbaka mellan nervreceptorerna i huden och hjärnan. Resultatet blir att musklerna samverkar, skyddar och hjälper utsatta muskler att fungera bättre. Du ökar prestationen, minskar skador och förbättrar läkning. Det är viktigt att betona att hållningskorrigerande kläder är ett komplement till träning och fysioterapi, det är inte en produkt som i sig själv kan användas för att behandla eller förebygga skador.

Q: Vilken storlek ska jag välja?

Se storleksguiderna för att vara säker. Om du är mellan två storlekar, ska du oftast välja den mindre storleken i t-shirt, byxor och sport-BH. Om du är mellan två storlekar på SpinalQ eller MyLign Pro ska du oftast välja den större storleken. Om du är osäker kontakta oss gärna.

Q: När ska jag använda kläderna?

När som helst! När du tränar, handlar, promenerar, reser, städar, eller gör något helt annat. För människor med fysisk problematik kan kläderna ge mer fokus på kroppshållning och därmed hjälpa till att avlasta det utsatta området.

Q: Hur lång tid ska jag använda kläderna åt gången?

Alla är olika och dina muskler aktiveras hela tiden när du använder kläderna. Som en generell regel kan du börja med att ha på tröjan på 30-60 minuter dagligen den första veckan. När kroppshållningen gradvis förändras och de inaktiva musklerna aktiveras, kan du öka tiden efter behag. Denna gradvisa tillvänjning ger en glidande och mjuk övergång till att upprätthålla en optimal kroppshållning under allt längre tid åt gången.

Q: När kommer jag att se en förbättring av min kroppshållning?

Du kommer omedelbart att märka och se skillnad på din hållning. Men man ska ha tålamod eftersom kroppen behöver tid att tillägna sig förmågan att själv bibehålla den goda kroppshållningen. Muskelminne skapas endast genom upprepning. Genom att ha på dig ditt hållningskorrigerande plagg och utföra normala aktiviteter, som t.ex. att promenera, arbeta, träna (fitness, ridning, cykling, löpning osv.) kommer din kropp succesivt att förändras. Beroende på dessa faktorer kommer fysiska ändringar att vara mest märkbara när man använt klädesplagget i cirka 60-90 dagar.

Q: Är det någon som inte bör använda produkterna?

Människor med svåra sjukdomstillstånd eller fysiologiska begränsningar bör konsultera en fysioterapeut innan klädesplagget används. Om du är nyopererad bör du tala med en läkare eller fysioterapeut om det eventuellt kan vara för tidigt att börja arbeta med kroppshållningen. Generellt sett rekommenderar vi inte heller att barn och unga under 17 år använder produkterna utan att ha konsulterat en läkare eller fysioterapeut.

Q: Hur åtsittande ska Alignmed-plagget vara?

Alignmed är utformat för att det ska sitta tight på kroppen. Det bör smita åt, men inte så att det är obekvämt. Du ska känna att du rätar upp dig när du bär produkten. Om du inte känner det ska du troligen ha en mindre storlek. Om tröjan har överflödigt material som veckar sig fram och bak vid axlarna kan det bero på att den är för stor. Om du inte får rätt storlek kan du skicka tillbaka produkten enligt bytesanvisningarna som kommer med leveransen. Returnera plagget inom 14 dagar efter att du mottagit din produkt så skickar vi rätt storlek till dig.

Q: Hur sköter jag produkterna på bästa sätt?

Alignmed-produkter kan maskintvättas i högst 30 grader men för att produkterna ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi att du handtvättar dem. De får ALDRIG torktumlas eftersom det förstör klädesplagget.

Q: Lämnas garanti på att man får mindre smärtor eller en bättre hållning?

Eftersom alla människor är olika kan vi inte garantera att hållningskorrigerande produkter har önskad effekt på just dig. Men den övervägande majoriteten av de som använder produkterna upplever en markant förbättring. Därför ger vi alltid 14 dagars full returrätt när du handlar hos Anodyne.se. Vi har en returfrekvens på under 4 %, vilket motsvarar 1 av 25 användare.

För att öka chanserna att uppnå önskad effekt är det också viktigt att du endast använder produkten enligt anvisningarna. Alltför frekvent användning av hållningskorrigerande kläder kan också ha biverkningar som t.ex. huvudvärk, käkspänningar, ryggsmärtor och ömhet i nacke och axlar, men detta är mycket individuellt. Det är viktigt att du läser de bifogade anvisningarna noggrant och tänker på att kroppen långsamt ska vänja sig vid en ny kroppshållning. Du är alltid välkommen att kontakta Anodyne om du har frågor om användningen av hållningskorrigerande kläder.

Q: Hur länge håller min tröja?

Det beror på hur du behandlar den och på hur ofta och länge du använder den. Som med allt annat kommer klädesplagget att visa tecken på slitage beroende på hur mycket det används. Hållbarheten beror i synnerhet på att den INTE torkas i torktumlare eller maskintvättas i över 30 grader. Handtvätt rekommenderas för att uppnå längsta möjliga livslängd på produkterna.

Q: Hur skiljer sig tröjan från en sele?

Hållningskorrigerande kläder är inte en sele eller fast ryggstöd. Den ändrar din kroppshållning genom att hjälpa kroppen att stödja sig själv och genom att stimulera inaktiva muskler som är svaga, obalanserade eller dysfunktionella. Kroppen är inte fixerad som vid stödjande produkter och system som hämmar all rörelse. Med sådana produkter begränsar du kroppens rörlighet, vilket försvagar musklerna med tiden. Samtidigt blir kroppen beroende av det yttre mekaniska stödet. Produkterna från Alignmed stimulerar musklerna; de fixerar dem inte.

Q: Vilken returpolicy har ni?

Vi vill att du ska vara helt nöjd med ditt köp. Vi garanterar att våra produkter är fria från tillverkningsfel vid leverans. Om en vara mot förmodan skulle ha ett tillverkningsfel tar vi tillbaka den defekta varan omedelbart och återbetalar hela det inbetalade beloppet, eller byter din tröja mot en ny. Vanligt slitage på produkterna eller skador till följd av felaktig användning kan inte reklameras. Läs också våra försäljningsvillkor.

Vi erbjuder 14 dagars full returrätt efter ditt köp om du inte är nöjd med produkten. Produkten ska skickas tillbaka till Anodyne i gott skick, utan stark lukt av t.ex. parfym eller rök, med tillhörande originalförpackning och alla tvätt- och produktmärken intakta. Du får gärna använda och tvätta produkten med parfymfritt tvättmedel inom de 14 dagarnas returrätt. Om produkten däremot torktumlats innan den skickas tillbaka kan vi neka att återbetalning då produkten därigenom förstörts.